hu en

HÍREK

A legfrisseb információk a hordógyártás világából.

HÍREK

2016.10.04.Új imázsfilmet készítettünk - hordókészítés 3 percben

.


2013.09.18.A Hely - A fa útja/2. rész - Hordókészítő európai kádárok Palotabozsokon

Vanília, karamell, és számos megfogalmazhatatlan, de nagyon jóleső, édes illat - a fánkhoz, avagy a friss péksüteményhez hasonló; ilyenek terjengenek az Európai Kádároknál.

Bármilyen meglepő, ezek az égetett hordókból jönnek elő, és aztán kioldódva belekerülnek a borokba.

Hogy miként lesz a dongából hajlított forma, avagy éppen hordófenék, ez is kiderül a fa útjáról szóló kétrészes sorozatunk második részében, "A hely"-ben. Helyszínünk a baranyai kistelepülés, Palotabozsok, a világhírű hordógyártó, az Európai Kádárok Kft. telephelye.


2013.09.18.Világszínvonalú hordók Magyarországról

Hogyan készül egy hordó, miből, és milyen hatással van mindez a bele kerülő borra?

A Zwack Open már régóta kedvelt találkozóhelye a kulturált borkóstolókat kedvelő borisszáknak. Az impozáns és szépen felújított Soroksári úti múzeumépület ad otthont a kóstolóknak.

Az elmúlt néhány alkalommal a szerencsések már ahhoz is hozzászokhattak, hogy a nyílt sétálókóstoló előtt masterclass-ok keretén belül nyílik lehetőség a borvilág egy-egy izgalmas témakörének feldolgozására. A legutóbbi alkalommal egy igen sokrétű és vonzó téma, a hordókészítés került terítékre.

A meghívott előadók – Pintácsi Katalin és Flódung Kristóf – az Európai Kádároktól érkeztek, s komoly segítséggel szolgáltak annak megértésében, hogy a hordó miért és milyen hatással van a borokra.

Az előadást Domokos Attila, a Dobogó pincészet borásza vezette be, aki kiemelte, hogy a hordó bizalmi termék. Elmondta, hogy egy kiváló hordó egy újabb dimenziót adhat a bornak, viszont egy rosszul szárított dongából készült darab egy egész év munkáját is elronthatja.

Teljes cikk itt olvasható:
http://www.metropol.hu/mellekletek/vorosesfeher/cikk/1037498-vilagszinvonalu-hordok-magyarorszagrol


2013.09.18.GASZTROANGYAL ADÁS 64. - Húsvét Pécsett

GASZTROANGYAL - Eszik, iszik, sosem alszik...

A magyar gasztronómia hajdan világhírű volt. A Gasztroangyal emlékeztet a múltra, bemutatja a jelent, és alakítja a jövőt. Borbás Marcsi műsorában felkutatjuk a legjobb alapanyagokat, megismerjük a legnagyobb borászokat és a legkiválóbb éttermeket. Hagyomány és trendek. A Gasztroangyal eszik, iszik, sosem alszik.

64.adás
Marcsi ezúttal Pécs gasztronómiai különlegességeit fedezi fel a Vivat Bacchus Énekegyüttessel. Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere: jó ételek, jó borok, szörpök, húsok, sajtok és igazi húsvéti hangulat... A 37. perctől Flódung Kristóffal beszélget a jó hordók ismérveiről és a hordógyártás folyamatáról.


elozo 1 2 kovetkezo


RÓLUNK

Palotabozsokon és annak környékén a hordógyártásnak évszázados hagyományai vannak, ezért sikerült olyan szakembergárdát összegyűjteni, akik szaktudásukkal és szorgalmukkal képesek a magas minőségű munkát végezni.

A kádárüzemünkben dolgozó emberek munkáját évtizedes tapasztalatokkal rendelkező kádár és borász szakemberek segítik.